CRI kursus

Kurset er afviklet. Kontakt os, hvis du er interesseret i emnet.

For veterinærsygeplejersker og dyrlæger

CRI kursus

Behandling af akutte, perioperative smerter ved hjælp af konstant rateinfusion (CRI) i smådyrsklinikken

Dette kursus henvender sig til dyrlæger og VSP’er i smådyrspraksis. Kurset er tilrettelagt således at den teoretisk gennemgang af behandlingen af akutte, perioperative smerter ved hjælp af konstant rateinfusion (CRI) løbende understøttes af praktiske øvelser både i anvendelse af sprøjtepumpen samt beregning af dosis og infusionshastighed til den enkelte patient.

På kurset fokuserer vi på behandlingen af akutte perioperative smerter ved hjælp af konstant rate- infusion (CRI) med ketamin, fentanyl og lidocain. Vi vil bruge tid på at diskutere sammensætningen af smertebehandlingsprotokollen til patienter, der undergår smertevoldende kirurgiske indgreb. Derudover vil vi diskutere, hvilke patienter der med fordel kan smertebehandles ved hjælpe af CRI og hvilke patienter, det ikke vil være hensigtsmæssigt at bruge CRI til.

Ved kursets afslutning har du fået den teoretiske viden på plads og konkrete værktøjer med hjem til beregning af dosis og infusionshastighed til den enkelte patient. Du vil dermed være rustet til at gå hjem og implementere CRI smertebehandling på klinikken fra dag ét. Derfor vil det være en fordel men ikke en forudsætning for deltagelse i kurset, at I følges ad i teams af to fra klinikken: en VSP og en dyrlæge.

Foredragsholder

Maria Søndergaard, dyrlæge med PhD i klinisk smerteforskning og neurologi. Læs mere om Maria Søndergaard her – Smertedyrlægen

Program

8.30-9.00 Morgenmad

9.00-9.50 Velkomst og introduktion. Hvad er smerte og hvordan vurderer og  behandler vi akutte smerter?

9.50-10.00 Pause

10.00-10.50 Perioperativ, multimodal smertebehandling og fordele ved            præventiv analgesi. Grundlaget for en god      smertebehandlingsprotokol og mulighederne for at kombinere flere forskellige præparater og administrationsmetoder.

10.50-11.10 Pause

11.10-12.00 Intra- og postoperativ smertebehandling med ketamin: co-induktion, intra- og postoperativ CRI

12.00-12.45 Frokost

12.45-13.30 Intra- og postoperativ smertebehandling med fentanyl: bolus-administration, intra- og postoperativ CRI

13.30-13.40 Pause

13.40-14.20 Intra- og postoperativ smertebehandling med lidocain CRI

14.20-14.30 Pause

14.30-16.00 ‘Knappologi’ – Hvordan virker DIN sprøjtepumpe og hvad kan den? Praktiske, casebaserede øvelser i beregning af CRI’er og anvendelse af medbragte sprøjtepumper

Praktisk information

Dato: 24. april kl. 8.30-16.00

Sted: Fjelsted Skov Hotel & Konference, Store Landevej 92, 5592 Ejby

Pris: 4500,- + 10,- i tilmeldingsgebyr

Medlemspris: 3500,- + 10,- i tilmeldingsgebyr

(alle priser er i DKK og ekskl. moms)

Tilmeld dig her

Kurset afholdes på dansk og henvender sig til veterinærsygeplejersker og smådyrspraktiserende dyrlæger. Deltagerantal er maks. 20 af hensyn til de praktiske dele af kurset, og kurset oprettes kun ved min. 12 deltagere.

Ved framelding senere end d. 30. marts opkræves halvt kursusgebyr. Ved framelding indenfor den sidste uge opkræves fuldt kursusgebyr.

Stor tak til kursets sponsor