Godt i gang med ledelse – en grunduddannelse

7.-8. sept, 12. dec og 14. jan

Strategi, analyse, forretningsudvikling, personligt lederskab, økonomi, flow, administration.

Denne grunduddannelse i ledelse består af 3 moduler og henvender sig til ledere og mellemledere, der har brug for at komme ind i ledelsens grundbegreber og hvordan disse kan omsættes i praksis.
Vi arbejder på at komme flere discipliner igennem – lige fra strategisk tænkning, over økonomisk analyse og styring til effektivisering af hverdagen. Programmet tilpasses løbende til deltagernes verden. Man tilmelder sig den samlede pakke.

Program

  • Modul 1, den. 7.-8. september 2025: Ledelsestænkning, strategi, analyse og forretningsudvikling, det personlige lederskab, forretningsplan
  • Modul 2, den 12. december 2025: Økonomi indsigt, økonomiforståelse, budgetlægning og økonomistyring.
  • Modul 3, den 14. januar 2026: Administration, flow og kapacitetsopbygning og effektivisering
Kursusleder 
Det er Christian Kolthoff, der står for kurset. Du kan læse mere om ham her: Christian Kolthoff
Både nye og erfarne ledere er velkomne. Kurset er også relevant for mellemledere.

Modul 1, den. 7.-8. september 2025: Ledelsestænkning, strategi, analyse og forretningsudvikling, et personlige lederskab, forretningsplan

Vi starter med at udforske ledelsesbegrebet, hvorefter vi i grupper udforsker og analyserer deltagernes klinikker og ledelsespraksis. Analysens resultater bringes i spil gennem hele forløbet, hvor vi tager udgangspunkt i jeres oplevelser, udfordringer og ønsker om kompetenceudvikling.
Vi ser på relevante teoretiske modeller og kobler dem til jeres praktiske erfaringer.

I løbet af de to dage udarbejder I en skitse til forretningsplan for egen klinik, som typisk er så langt i grundskitse og indhold, at hvis noget mangler, så kan det gøres færdigt på egen hånd derhjemme.

Nøgleord er:

  • Generel ledelsestænkning
  • Strategi og forretningsudvikling
  • Analyse af egen virksomhed (incl. økonomi og nøgletal)
  • Det personlige lederskab
  • Udformning af forretningsplan
Vi lægger op til, at deltagerne på eget initiativ kan have et forum efter kurset, hvor de fortsat kan sparre og holde hinanden op på forretningsplanen.

 

Modul 2, den 12. december 2025: Økonomi

Opfølgning på forretningsplaner fra modul 1. Er der spørgsmål og udfordringer, som vi med fordel kan diskutere i fællesskab.

Efter fælles dialog, ser vi på, hvordan deltagerne følger op på nøgletal i dag. Hvad følger I op på i journalsystemerne?  Hvordan følger I op i regnskabssystemerne? Laver I budgetter og i så fald hvordan? Og hvad med budgetopfølgning. Christian gennemgår, hvordan han gør og sammen finder vi ud af, hvad der giver mening for deltagerne.

Så går vi i gang med at analysere tal og data. Hvordan står det til på klinikkerne? Hvad lykkes godt og hvad lykkes ikke – baseret på tallene? Som en del af dette diskuterer vi formatet for opfølgning. Det er vanskeligt at overtage andres Excel-modeller, og derfor vises forskellige udgaver, hvorefter deltagerne vælger den eller de modeller, som giver mening for dem.

Når vi har skabt indsigt i data, begynder vi at diskutere økonomisk strategi for klinikkerne. Gerne i et længere perspektiv. Det er vigtigt, at vi tør gå lidt til hinanden og er åbne for gode råd. Vi skal meget gerne ende med, at klinikkerne kan lave et budget, som giver mening og er bæredygtigt.

Derefter snakker vi kommunikation af økonomi til de ansatte. Hvor meget skal de være involverede og hvordan skaber man motivation via tal? Rigtig mange ledere fejle i denne disciplin, og derfor er det vigtigt, at vi lærer at gøre det ordentligt.

Vi arbejder på dette modul med nogle af jeres fakturaer og sikrer, at vi ikke overtræder hverken GDPR eller konkurrencelovgivningen. Nærmere instrukser følger.  

 

Modul 3, den 14. januar: Administration, flow og kapacitetsopbygning og effektivisering 

Medbring gerne ledende VSP

Her ser vi på, hvordan klinikken opretholder en effektiv hverdag i kontinuerlig forbedring. Der skeles til den nyudviklede ”lege smartis tilgang”. Vi analyserer effektiviteten på baggrund af dagsprogrammer, tidsmålinger og økonomiske nøgletal. Vi ser på, hvordan man opsætter det optimale ugeprogram samt på optimale møde- og administrationsrutiner. Der ses også på det optimale organisationsdiagram. Alt tilpasses de deltagende klinikker.

Nøgleord er:

  • Mødestruktur og udviklingstilgang
  • Lege smartis
  • Måling og analyse af effektivitet
  • Flowmæssige udviklingsværktøjer

 

Praktisk information

  • Sted: Fjelsted skov hotel & konference, Store Landevej 92, 5592 Ejby
  • Den samlede pris er for medlemmer af Vetfællesskabet: 14.995,-
  • Den samlede pris er for ikke-medlemmer er: 17.995,-
  • Overnatning fra d. 7. september til d. 8. september kan tilkøbes for pris: 995,-
  • Tilmeld dig her

Alle priser er i DKK og ekskl. moms.

Ved framelding inden for den sidste uge opkræves fuldt kursusgebyr.